donderdag 10 september 2015

Courgetti Bolognese a la Chantal Kookt

Vandaag maakte ik een heerlijke romige Bolognese saus. Voor mij met courgetti van gele courgette en voor vriendlief met spaghetti.

Voor 3 a 4 porties heb je nodig:
400 gram mager rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
4 stengels bleekselderij
1 paprika (ik gebruikte een halve rode en een halve gele)
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel bevroren basilicum
Anderhalve eetlepel philadelphia light
Zoetstof
Zout en peper

Snijd de ui en de groente fijn, rasp of pers de knoflook en fruit alles aan. Voeg het gehakt toe, breng om smaak met peper en zout en bak het vlees gaar. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee, zodat deze kan ontzuren. Voeg de gepelde tomaten en een beetje water toe en laat op laag vuur doorkoken, zodat de tomaten uitelkaar vallen. Breng vervolgens op smaak met basilicum en zoetstof en laat nog even op laag vuur doorkoken. Voeg als laatste de philadelphia toe, om de saus een romige touch te geven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten