zondag 4 september 2016

Spaghetti à la Chantal

Mijn vriend en ik eten graag pasta met tomatensaus. Ik maak de saus altijd zelf, en vind het heerlijk om met ingrediënten te variëren. Voor mijn versie van vandaag heb je nodig:

250 gram mager rundergehakt
250 gram kastanje champignons
1 ui
1 blikje tomaten puree
3/4 pak gezeefde tomaten
200 ml kookroom light
Olijfolie
Peper, zout, knoflookpoeder, oregano, basilicum en marjolein
Zoetstof

Zorg ervoor dat de pan goed heet is, doe er een scheutje olijfolie in bak het gehakt rul. Snipper in de tussentijd de ui en halveer de champignons.  Wanneer het vlees bijna gaar is, voeg je eerst de champignons en daarna de ui toe. Bak kort meer en breng om smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak alles kort. Dit is belangrijk, want zo ontzuur je de tomatenpuree al wat. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de zoetstof en de kruiden toe en meng alles goed. Laat even doorkoken voordat je de saus verdunt met de kookroom.

Laat de saus pruttelen, terwijl je in de tussentijd de pasta kookt. Je hebt ongeveer 50 gram ongekookte pasta per persoon nodig.

Serveer met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Het bovenstaande recept is voor ongeveer 4 porties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten