donderdag 5 november 2015

Amandel cakejes

Omdat ik afgelopen zondag de uitdaging ben aangegaan om een maand lang geen toegevoegde suikers te eten, zoek ik naar suikervrije alternatieven. Daarom maakte ik eergisteren voedzame amandel cakejes.

Voor 9 cakejes heb je nodig:
2 eieren
150 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
2 tl bakpoeder
3 el kokosrasp
2 el lijnzaad
1 el honing (koud geperst)
100 ml melk
8 dadels

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren schuimig en meng in de tussentijd de droge ingrediënten.  Voeg deze beetje bij beetje bij het ei. Zodra het wat droog wordt, voeg je eerst de melk toe en daarna de rest van het droge mengsel. Hak de dadels fijn en meng deze door het beslag. Verdeel het beslag met een ijsknijper over de cupcake vormpjes en bak in 20 tot 25 minuten (afhankelijk van je over) gaar.

Heerlijk bij een kop thee.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten