Omdat ik met ingang van 1 november besloot mee te doen met de challange "een maand suikervrij" ging ik op zoek naar suikervrije alternatieven van bestaande tussendoortjes. Op de site www.missglutenvrij.nl vond ik een overheerlijk recept.
Voor een koek heb je nodig:
400 ml (amandel)melk
2 bananen
12 dadels zonder pit
150 gram amandelmeel
200 gram boekweitmeel
3 theelepels kaneel
2 theelepels koekkruiden
1 theelepel gemberpoeder
6 halve pecannoten
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Laat de dadels ongeveer 30 minuten in de melk wellen. Doe daarna de melk met de dadels en de banenen in de blender en mix totdat je een egale massa hebt. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg de bananen massa toe. Meng tot een glad beslag en doe in een cake vorm. Versier met pecannoten en bak in 40-45 gaar.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten