Pannenkoeken kun je altijd eten. Of het nu voor het ontbijt, de lunch of het avondeten is, er is altijd wel een geschikte variant. Deze is heerlijk als lunch of voor tijdens het avondeten. En door de spinazie ideaal voor kinderen doe niet zo graag groenten eten. Door verse bladspinazie door het beslag te doen krijg je al het goede binnen, zonder dat je de groenten proeft.
Voor 2 kleine of 1 grote pannenkoek heb je nodig:
1 ei
2 volle eetlepels havermeel
1 handvol verse bladspinazie
Scheutje melk
Magere spekblokjes
Peper en zout
Aangezien ik geen havermeel heb, heb ik de havervlokken tot meel gemalen. Deze heb ik in een bakje gedaan.
Doe een scheutje melk met de spinazie in de keukenmachine en maak er een glad papje van. Voeg vervolgens het ei en het havermeel toe en mix tot een beslag. Mocht het beslag te dik zijn, dan voeg je er nog wat melk aan toe.
Bak de spekblokjes gaar. Zodra ze gaan zijn, voeg je het beslag toe. Laat de pannenkoek op een laag vuur garen, eventueel met een deksel op de pan. Wanneer de pannenkoek gestold is, draai je hem om.
Breng de pannenkoek eventueel op smaak met peper en zout.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten