zaterdag 11 april 2015

Advocaat koek

Vorige week was Pasen,  en dus tijd voor paasproof gebak. Ik koos voor een heerlijke advocaat koek. Een ontzettende calorieën bom, maar oh zo lekker! En dit heb je nodig:

4 pakken lange vingers
1 fles advocaat
3 eigeel
100 gram poedersuiker
1 pakje roomboter
100 gram margarine
Het merg van 1 vanillestokje
Springvorm (24 cm)

Doe de boter en de margarine in de mixer en klop los. Voeg de suiker, de advocaat, het eigeel en het vanille merg toe en roer tot een gladde crème.
Begin met een laag lange vingers in de springvorm en bedek deze met een laag van de crème. Maak op deze manier laagjes, totdat de crème op is. Eindig altijd met een laag crème.  Laat de koek in de koelkast opstijven. Bij voorkeur de hele nacht, maar minimaal vier uur.
Werk af met een randje hagelslag of chocolade vlokken.

Deze koek is ontzettend machtig. Bij een springvorm van 24 cm kun je de koek het beste in 12 kleine stukken verdelen.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten