zaterdag 4 april 2015

Overheerlijk Indisch haantje met rijst en boontjes

Aangezien Indisch haantje een van de lievelingsgerechten van mijn vriend is, staat dit bij ons vaak op het menu. Het is ontzettend lekker en ook nog eens gemakkelijk om te maken. Voor twee personen heb je nodig:
2 hanenbouten
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikjes water
2 teentjes knoflook
2 uien
1/2 lepel sambal oelek
3 el ketjap manis
2 el ketchup
4 el suiker of 1/2 dopje vloeibare zoetstof
3 el azijn
100 gram witte rijst (ik kies voor pandan rijst)
400 gram sperziebonen

Bestrooi de hanenbouten met peper en zout en bak ze kort aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan en fruit in het bakvet de uien met knoflook aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en ontzuur deze. Daarna voeg je het water, de sambal, ketjap, ketchup, suiker en azijn toe en maak je hiervan de saus. De saus moet een beetje zoetzuur zijn, dus proef en voeg naar smaak nog suiker of azijn toe.
Wanneer de saus goed is, voeg je de hanenbouten toe en laat je deze ongeveer een uur, op laag vuur, in de saus garen. Wanneer de kip bijna gaar is, kook je de rijst volgens de verpakking en verwarm je de bonen in een aparte pan.

Serveer met kroepoek of gebakken uitjes.

Salamat makan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten