zondag 17 januari 2016

Broccoli soep

Ik vind het heerlijk om in het weekend te koken en te bakken. Daarom maakte ik vorige week broccoli soep en speltbrood. De soep vries ik in porties in, ideaal om mee naar het werk te nemen voor de lunch. Het recept voor het brood deel ik in een andere post.

Voor de soep heb je nodig:
1 broccoli
1 grote ui of 2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1,5 liter water
2 tl tuinkruiden bouillon
Peper, zout en chilivlokken

Snijd de ui en knoflook in stukken en fruit deze aan in een beetje olie. Snijd de broccoli klein en fruit deze even mee aan. Wanneer je de stronk schoonmaakt, kun je deze ook gebruiken.
Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook. Wanneer de broccoli gaar is zet je het vuur uit en pureer je alles met de staafmixer. Je krijgt nu een mooie, gebonden soep. Eventueel kun je een beetje room toevoegen, maar zonder room is de soep ook erg lekker. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken.

Ik eet er graag een sneetje geroosterd brood bij. De soep is echter ook erg lekker met wat uitgebakken spekjes als topping


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten